Algemene Leveringsvoorwaarden

Van: de Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Kolktotaal B.V.

                                                  Gevestigd en kantoorhoudende te Deventer


Artikel 1 Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

- Gebruiker: Kolktotaal B.V.

- Afnemer: Wederpartij van gebruiker.

- Partijen: Gebruiker en Afnemer tezamen.

 

Artikel 2 Toepasselijkheid van deze voorwaarden

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere huidige en toekomstige rechtsbetrekking tussen Gebruiker en Afnemer waarbij goederen ten titel van koop door Gebruiker worden geleverd en diensten worden verleend. Gebruiker deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden door gebruiker niet schriftelijk bijvoorbeeld in een tussen hen opgemaakt contract is afgeweken.

2. Indien van deze voorwaarden niet is afgeweken overeenkomstig lid 1, wordt Afnemer geacht deze voorwaarden in hun geheel te hebben aanvaard.

3. Overal waar in deze voorwaarden van ‘zaken’ of ‘producten’ wordt gesproken, dient naar gelang het geval ‘diensten’ gelezen worden.

4. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten met Gebruiker, voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken.

5. De toepasselijkheid van eventuele voorwaarden van Afnemer wordt uitdrukkelijk gesloten, tenzij schriftelijk anderszins overeengekomen.

6. Indien deze voorwaarden in een andere taal dan in de Nederlandse taal zijn geschreven, zullen in geval van tegenstrijdigheden tussen de Nederlandse- en de in de andere taal geschreven voorwaarden, de in de Nederlandse taal geschreven voorwaarden te allen tijde boven de andere prevaleren.

 

Artikel 3 Offertes

1. De door Gebruiker aan Afnemer uitgebrachte offerte(s) is/zijn vrijblijvend.

2. Een overeenkomst is tot stand gekomen op het moment dat Afnemer een offerte van Gebruiker schriftelijk heeft aanvaard.

3. Overeenkomsten als bedoeld in lid 2 komen tot stand respectievelijk behoeven uitsluitend door Gebruiker na de totstandkoming daarvan te worden voltooid, onder de voorwaarde dat Afnemer op grond van door Gebruiker in te winnen inlichtingen naar het uitsluitend oordeel van Gebruiker voldoende kredietwaardig blijkt te zijn. Door algehele nakoming van de overeenkomst, zal deze voorwaarde komen te vervallen.

4. Afnemer is verplicht om op eerste schriftelijk verzoek daartoe van Gebruiker, zekerheid te verstrekken of te stellen voor de nakoming van al haar verplichtingen ter zake van de door Gebruiker uitgevoerde of nog geheel of gedeeltelijk uit te voeren overeenkomst.

5. Bij een al dan niet samengestelde offerte bestaat, indien slechts een of meer gedeelte(n) van de offerte tot een of meer overeenkomsten leidt/leiden, geen verplichting voor Gebruiker tot levering van een gedeelte van de in de aanbieding begrepen zaken tegen een overeenkomstig gedeelte van de opgegeven prijs, noch geldt de offerte automatisch voor nabestellingen.

6. De in offerte vermelde prijzen zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven.

 

Artikel 4 Levering

1. Tenzij anders overeengekomen, geschiedt levering vanuit de feitelijke vestiging van de gebruiker en geschiedt eventuele terugname van zaken door Gebruiker aan die vestiging.

2. Levering van zaken die door Afnemer ter reparatie aan Gebruiker worden aangeboden geschiedt aan de feitelijke vestiging van Gebruiker. Levering van door Gebruiker gerepareerde zaken aan Afnemer geschiedt vanuit de feitelijke vestiging van Gebruiker. Bij het ontbreken van een overeengekomen moment is Gebruiker gerechtigd dat moment vast te stellen.

3. Afnemer is verplicht de zaken af te nemen op het overeengekomen moment van levering.

4. Indien tussen partijen is overeengekomen dat Gebruiker de zaken bij Afnemer zal afleveren, is Afnemer verplicht zorg te dragen voor voldoende laad- en losmogelijkheden en voor een zo kort mogelijke wachttijd (Maximaal 30 minuten) voor de aflevering. De levering is in ieder geval voltooid zodra de zaken op, dan wel voor het door Afnemer opgegeven afleveradres geplaatst zijn.

5. Indien Afnemer de afname weigert of nalatig is met het vertrekken van informatie of instructies, noodzakelijk voor de levering, of doordat een ander beletsel van zijn zijde opkomt (ongeacht of dit beletsel aan hem kan worden toegerekend), raakt Afnemer in verzuim, zonder dat enige ingebrekestelling noodzakelijk is. De zaken zullen in dat geval worden opgeslagen voor rekening en risico van Afnemer. Afnemer zal in dat geval alle door Gebruiker gemaakte kosten, waaronder in ieder geval opslagkosten, transportkosten en kosten vanwege wachttijden, aan Gebruiker verschuldigd zijn.

6. Onverminderd het bepaalde in lid 5 heeft Gebruiker het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden indien Afnemer niet voldoet aan zijn verplichting tot afname, waarbij Afnemer alle schade die daaruit voortvloeit aan Gebruiker dient te vergoeden.

7. Gebruiker is gerechtigd aflevering van zaken op te schorten indien Afnemer (nog) niet aan zijn betalingsverplichtingen voortvloeiende uit eerder gedane leveringen heeft voldaan en/of wanneer Gebruiker goede grond heeft te vrezen dat Afnemer om welke reden dan ook niet langer aan zijn (betalings)verplichtingen zal kunnen voldoen.

 

Artikel 5 Leveringstermijn

1. Door Gebruiker opgegeven levertijden gelden steeds bij benadering en zijn nimmer fatale termijnen.

2. Bij niet tijdige levering dient Afnemer Gebruiker binnen zeven dagen schriftelijk in gebreke te stellen en Gebruiker een redelijke termijn te stellen haar verplichtingen alsnog na te komen. Het verzuim van Gebruiker vangt aan indien nakoming binnen die redelijke termijn uitblijft, tenzij de niet-nakoming niet aan haar valt toe te rekenen.

3. De door Gebruiker opgegeven levertijd vangt eerst aan nadat alle voor de levering benodigde gegevens in haar bezit zijn.

 

Artikel 6 Deelleveringen

Het is Gebruiker toegestaan de te leveren zaken in gedeelten te leveren. Indien de zaken in gedeelten worden geleverd, is Gebruiker bevoegd elke gedeelte afzonderlijk te factureren en is Afnemer gehouden deze facturen binnen de daarvoor geldende betalingstermijn te voldoen.

 

Artikel 7 Kwaliteit, Technische eisen, etc.

1. Tenzij Partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen, levert Gebruiker aan Afnemer de gewone in Nederland geldende handelskwaliteit welke voldoet aan de ten tijde van de bestelling door Afnemer geldende wet, regelgeving en/of voorschriften. Gebruiker is nimmer verantwoordelijk voor de gevolgen van een wijziging die daarin nadien optreden.

2. Indien de te leveren zaken buiten Nederland zullen worden gebruikt in het buitenland is Gebruiker niet verantwoordelijk indien deze zaken niet voldoen aan wet, regelgeving en/of voorschriften die gelden op de plaats waar deze zaken worden gebruikt. Afnemer dient zich te allen tijde zelf te vergewissen of de bij Gebruiker bestelde goederen voldoen en blijven voldoen aan de ter plaatse geldende wet, regelgeving en/of voorschriften. Gebruiker is nimmer aansprakelijk voor schade die Afnemer en/of derden lijden indien de geleverde goederen niet aan de ter plaatse geldende wet, regelgeving en/of voorschriften voldoen en Afnemer is ook in dergelijke gevallen te allen tijde gehouden de door Gebruiker aan Afnemer gefactureerde bedragen te voldoen.

3. Alle technische eisen die door Afnemer aan de te leveren zaken worden gesteld en welke afwijken van de normaal geldende handelskwaliteit, dienen voor het sluiten van de overeenkomst door Afnemer schriftelijk aan Gebruiker te worden gemeld.

4. Kwaliteitskeuringen worden uitgevoerd conform de eisen en normeringen die op het afgegeven certificaat staan vermeld.

Afnemer is zelf verantwoordelijk dat zijn apparatuur voldoet aan de wettelijk geldende wet, regelgeving en/of voorschriften. Gebruiker is nimmer verantwoordelijk voor de gevolgen van een wijziging die daarin nadien optreden.


Artikel 8 Monsters, modellen en voorbeelden

Indien door Gebruiker een model, monster of voorbeeld is getoond of verstrekt, wordt dit vermoed slechts te zijn getoond of verstrekt bij wijze van indicatie. De hoedanigheden van te leveren zaken kan van het monster, model of voorbeeld afwijken, tenzij Gebruiker uitdrukkelijk schriftelijk heeft vermeld dat zou worden geleverd conform het getoonde of verstrekte monster, model of voorbeeld.

 

Artikel 9 Ontbinding van de overeenkomst

1. Gebruiker kan een overeenkomst met onmiddellijke ingang, zonder dat daarvoor enige ingebrekestelling is vereist, ontbinden dan wel als ontbonden beschouwen, onverlet de overige bepalingen van deze voorwaarden en de overeenkomst, indien:

a. Afnemer enige verplichting uit hoofde van de betreffende of voorgaande overeenkomst(en) niet,     tijdig en/of niet behoorlijk nakomt.

b. Na het sluiten van de overeenkomst aan Gebruiker omstandigheden ter kennis komen die Gebruiker goede grond geven te vrezen dat Afnemer niet aan zijn verplichtingen zal (kunnen) voldoen.

c. Gebruiker Afnemer bij het sluiten van de overeenkomst gevraagd heeft zekerheid te stellen voor de nakoming en deze zekerheid uitblijft dan wel onvoldoende is, ondanks sommatie.

d. Afnemer blijvend in de onmogelijkheid verkeert om na te komen.

e. Zich omstandigheden voordoen met betrekking tot personen en/of zaken waarvan Gebruiker zich bij de uitvoering van de overeenkomst bedient of zich pleegt te bedienen, welke van dien aard zijn dat de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk dan wel dermate bezwaarlijk en/of evenredig kostbaar wordt, dat naleving van de overeenkomst door Gebruiker in redelijkheid niet meer kan worden gevergd.

2. Een overeenkomst eindigt met onmiddellijke ingang, zonder dat daarvoor enige opzegging of andere mededeling is vereist, wanneer:

a. Partijen deze overeenkomst met wederzijds goedvinden beëindigen, op het overeengekomen moment.

b. Afnemer in staat van faillissement geraakt, surseance van betaling aanvraagt of een besluit tot ontbinding heeft genomen dan wel zijn bedrijf geheel overdraagt aan derden, overlijdt of een verzoek tot schuldsanering heeft ingediend.

3. Afnemer is verplicht na ontbinding de reeds door Gebruiker afgeleverde onbetaalde (deel)leveringen binnen twee werkdagen voor eigen rekening en risico en in onbeschadigde staat aan Gebruiker te retourneren of goederen met dezelfde waarde die voor Gebruiker als vervanging kunnen dienen. Indien Afnemer zijn verplichting uit hoofde van dit lid niet nakomt, is Gebruiker gerechtigd voornoemde zaken voor rekening en risico van Afnemer bij Afnemer op te halen. Afnemer verleent Gebruiker hiertoe reeds nu voor alsdan een onvoorwaardelijke machtiging om het terrein en de gebouwen van Afnemer te betreden.

4. Handelingen door Partijen verricht na beëindiging van de overeenkomst, zullen niet worden uitgelegd als een stilzwijgende verlenging van die overeenkomst.

 

Artikel 10 Garantie

1. Indien de garantie een zaak betreft die door een derde is geproduceerd, dan maakt Gebruiker daarvan melding en is de garantie beperkt tot de garantie die door de betreffende producent voor dat product wordt gegeven.

2. Gebruiker mag ervoor kiezen om de zaak te vervangen indien herstel op bezwaren stuit. Afnemer heeft slechts recht op vervanging indien herstel van de zaak niet mogelijk is.

3. Indien Gebruiker haar verplichtingen uit hoofde van lid 1 en/of 2 niet tijdig dan wel niet behoorlijk kan nakomen door een haar niet toerekenbare oorzaak, waaronder begrepen stagnatie in de normale gang van zaken in haar onderneming of in die van de fabrikant, worden die verplichtingen opgeschort tot het moment dat Gebruiker alsnog in staat is deze na te komen.

 

4. De garantie geldt niet indien schade het gevolg is van een onjuiste behandeling dan wel het niet juist opvolgen van instructies. Onder een onjuiste behandeling wordt onder meer verstaan het door Afnemer wijzigen en/of combineren van de door Gebruiker geleverde zaken met niet door Gebruiker geleverde zaken en/of met niet originele onderdelen.

5. De door Gebruiker aan Afnemer verstrekte garantie geldt uitsluitend voor het repareren en/of vervangen van hetgeen ondeugdelijk is dan wel ondeugdelijk functioneert en geldt derhalve niet voor die (onderdelen van de) geleverde zaken welke tijdens normaal gebruik aan slijtage onderhevig zijn.

 

 Artikel 11 Eigendomsvoorbehoud

1. Alle door Gebruiker aan Afnemer geleverde zaken blijven het eigendom van Gebruiker totdat Afnemer alle verplichtingen uit alle met Gebruiker gesloten overeenkomsten is nagekomen.

2. Door gebruiker geleverde zaken, die krachtens lid 1 onder het eigendomsvoorbehoud vallen, mogen slechts in het kader van een normale bedrijfsuitoefening worden doorverkocht en nimmer als betaalmiddel worden gebruikt.

3. Bij verkoop aan derden van onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken op grond van lid 2, verplicht Afnemer zich de vordering(en) die hij alsdan op zijn afnemer(s) verkrijgt terstond te verpanden aan Gebruiker.

4. Afnemer is niet bevoegd de onder het eigendomsvoorbehoud vallende zaken te verpanden noch op enige andere wijzen te bezwaren.

5. Afnemer geeft reeds nu onvoorwaardelijk en onherroepelijk toestemming aan Gebruiker dan wel aan en door Gebruiker aan te wijzen derde om, in alle gevallen waarin Gebruiker haar eigendomsrechten wil uitoefenen, al die plaatsen te betreden waar de eigendommen van Gebruiker zich dan zullen bevinden en die zaken aldaar mee te nemen.

6. Indien derden beslag leggen op (een deel van) de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken, een dergelijk beslag aankondigen, dan wel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, is Afnemer verplicht Gebruiker terstond daarvan op de hoogte te brengen.

7. Afnemer verplicht zich de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand, ontploffings- en waterschade alsmede tegen diefstal en de polis van deze verzekering op het eerste verzoek van Gebruiker aan haar ter inzage te geven.

8. Afnemer verplicht zich alle (toekomstige) aanspraken op verzekeraars ter zake de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verpanden aan Gebruiker.

 

Artikel 12 Gebreken, klachttermijnen

1. Afnemer dienst de zaken bij aflevering direct te (laten) onderzoeken.

2. Hierbij dient Afnemer na te gaan of de geleverde zaken aan de overeenkomst beantwoorden, te weten: - Of de juiste zaken zijn geleverd. - Of de afgeleverde zaken voldoen aan de overeengekomen kwaliteitseisen of, indien deze ontbreken, aan de eisen die gesteld mogen worden voor een normaal gebruik en/of handelsdoeleinden. - Of de afgeleverde zaken voldoen aan de overeengekomen kwaliteitseisen of, indien deze ontbreken, aan de eisen die gesteld mogen worden voor een normaal gebruik en/of handelsdoeleinden.

3. Worden zichtbare gebreken of tekorten geconstateerd, dan dient Afnemer deze binnen drie werkdagen na aflevering schriftelijk aan Gebruiker te melden, bij gebreke waarvan Afnemer er geen beroep meer kan doen dat hetgeen is afgeleverd niet aan de overeenkomst beantwoordt.

4. Niet zichtbare gebreken dienst Afnemer binnen 3 werkdagen na ontdekking, doch uiterlijk binnen één maand na aflevering van de zaken schriftelijk te melden aan Gebruiker, bij gebreke waarvan Afnemer er geen beroep meer kan doen dat hetgeen is afgeleverd niet aan de overeenkomst beantwoordt.

5. Beantwoordt het afgeleverde niet aan de overeenkomst en heeft Afnemer Gebruiker daarvan tijdig schriftelijk melding gemaakt, dan zal Gebruiker:

- (Een redelijk deel van) De prijs restitueren, dan wel de prijs reduceren.

- De tekortkoming in de aflevering kosteloos herstellen.

- Het afgeleverde vervangen en de vervangen zaken terugnemen, Gebruiker heeft de  bevoegdheid om tussen bovengenoemde mogelijkheden te kiezen.

6. Ook indien Afnemer tijdig reclameert, blijft zijn verplichting tot betaling en afname van gedane bestellingen bestaan.

7. Zaken kunnen slechts na voorafgaande schriftelijke toestemming van Gebruiker aan Gebruiker worden geretourneerd.

8. Afnemer zal - niettegenstaande het bepaalde in artikel 17 hierna -niet eerder recht op schadevergoeding hebben en/of tot ontbinding van de overeenkomst mogen overgaan dan wanneer Gebruiker in verzuim is.

 

Artikel 13 Prijs, prijsverhoging.

1. Tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld gelden de door Gebruiker opgegeven prijzen:

- In Euro (€) - Exclusief BTW

- Op basis van door Gebruiker gehanteerde minimum hoeveelheden

- Exclusief transportkosten

- Vanuit de feitelijke vestigingsplaats van Gebruiker.

2. Indien Gebruiker met Afnemer een bepaalde prijs overeenkomt, is Gebruiker niettemin gerechtigd tot verhoging van de prijs indien Gebruiker kan aantonen dat zich, tussen het moment van aanbieding van de zaken en de levering daarvan, significante prijswijzigingen hebben voltrokken ten aanzien van grondstoffen, valuta en/of lonen, etc. ook al is de prijsverhoging gevolg van een bij het sluiten der overeenkomst voorzien(bar)e omstandigheid.

3. Bijstelling van de prijs ingevolge lid 2 kan zonder voorafgaande kennisgeving aan Afnemer worden doorgevoerd. 4.

Indien de prijsverhoging meer dan 10% bedraagt, heeft Afnemer het recht de overeenkomst te ontbinden.

 

Artikel 14 Aanleveringsinstructies apparatuur

1. Afnemer is te allen tijde gehouden aan de “Verpakkings- c.q. aanleveringsinstructies m.b.t. apparatuur welke wordt aangeboden voor het testen, certificeren en repareren”. Afnemer zal deze instructies te allen tijde nakomen en eerbiedigen. Deze luiden:

 

Adembescherming:

 

Stofzuigerapparatuur:

 

Onderdrukapparatuur:

Machines welke visueel niet schoon zijn worden eerst gedecontamineerd. Stof aan de binnenzijde van de behuizing en gedecontamineerd stof op de behuizing zal aangemerkt worden als asbeststof.

Hiervan zal, op kosten van de Afnemer, een kleefmonster genomen worden.

 

Decontaminatie-units en demontabele douchesystemen:

Verder dient de unit schoon en stofvrij te zijn, visueel zichtbaar stof zal aangemerkt worden als asbeststof. De unit zal eerst gedecontamineerd worde alvorens wij over zullen gaan tot overige werkzaamheden.

Onderdrukapparatuur dien te voorzien te zijn van een schoon voorfilter en afdekplaat welke met tape moet zijn afgeplakt. Waterfilters dienen voorzien te zijn van schone filterpatronen.”

 

Artikel 15 Betaling

1. Betaling dient, tenzij anders schriftelijk overeengekomen te geschieden uiterlijk binnen 30 dagen na factuurdatum op een door Gebruiker aan te geven wijze in de valuta waarin is gefactureerd.

2. Na het verstrijken van de overeengekomen betalingstermijn is Afnemer van rechtswege in verzuim. Afnemer is vanaf het moment van verzuim over het opeisbare bedrag een rente verschuldigd van 1% per maand of een gedeelte van een maand, tenzij de wettelijke handelsrente hoger is, in welk geval de wettelijke handelsrente zal gelden.

3. In geval van liquidatie, (gedeeltelijk) overdracht van de onderneming, faillissement, surseance van betaling, overlijden of aanvraag schuldsanering van dan wel door Afnemer, zullen de vorderingen van Gebruiker en de verplichtingen van Afnemer jegens Gebruiker onmiddellijk opeisbaar zijn.

4. Iedere vorm van compensatie door Afnemer is uitgesloten. Ook komt aan Afnemer nimmer een recht op opschorting toe en is Afnemer nimmer gerechtigd ten laste van Gebruiker beslag onder zichzelf te leggen en/of in stand te laten.

5. Door Afnemer gedane betalingen strekken steeds ter voldoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens van opeisbare factureren, waarbij facturen die het langst open staan voorgaan zelfs al vermeld Afnemer dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur.

 

Artikel 16 Kredietbeperking

Gebruiker is naast de rente als bedoeld in artikel 14 en de incassokosten als bedoeld in artikel 16 gerechtigd een kredietbeperkingstoeslag van 2% over het factuurbedrag in rekening te brengen, welke verschuldigd wordt na ommekomst van de overeengekomen betalingstermijn 

 

Artikel 17 Incassokosten

1. De voor het incasso van enig door Afnemer aan Gebruiker verschuldigd bedrag te maken kosten, zowel in als buiten rechte, komen voor rekening van Afnemer. De voor rekening van Afnemer komende buitengerechtelijke kosten bedragen, ten minste 15% van het met inbegrip van rente, door de Afnemer verschuldigde bedrag, met een minimum van € 350,00, tenzij Afnemer een natuurlijk persoon is en niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf en de verbintenis tot betaling van een geldsom uit een overeenkomst voortvloeit.

2. Indien Afnemer een natuurlijk persoon is en niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf en de verbintenis tot betaling van een geldsom uit een overeenkomst voortvloeit, wordt de aan Gebruiker verschuldigde vergoeding vastgesteld overeenkomstig het besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, waarbij voorgenoemde vergoeding eerst verschuldigd is nadat veertien dagen na de dag waarop overeenkomstig artikel 6:96 lid 4 en lid 5 aangemaand vruchteloos zijn verstreken.

 

 

Artikel 18 Aansprakelijkheid

1. Gebruiker is uitsluitend aansprakelijk als schade is veroorzaakt door opzet of grove schuld van Gebruiker of haar ondergeschikten.

2. De aansprakelijkheid van Gebruiker is zowel in geval van tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst als in geval van onrechtmatige daad te allen tijde beperkt tot het bedrag van de door assuradeur van Gebruiker in een onderhavig geval te verstrekken uitkering.

3. Indien de verzekering in enig geval geen dekking biedt of niet tot uitkering overgaat en Gebruiker aansprakelijk is, is de aansprakelijkheid van Gebruiker beperkt tot tweemaal de factuurwaarde van de transactie, althans van dat gedeelde van de transactie waarop de aansprakelijkheidsbetrekking heeft, alles verminderd met enige vordering die Afnemer uit hoofde van ongedaan making van de overeenkomst op Gebruiker mocht hebben.

 

Artikel 19 Overmacht

1. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Gebruiker geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Gebruiker niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Werkstakingen in het bedrijf van Gebruiker daaronder begrepen.

2. Gebruiker heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat Gebruiker haar verbintenis had moeten nakomen. 

3. Tijdens overmacht worden de levering – en andere verplichtingen van Gebruiker opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door Gebruiker niet mogelijk is langer duurt dan 2 maanden is ieder der Partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden, zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.

4. Indien Gebruiker bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij gerechtigd het reeds geleverde/het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is Afnemer gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke overeenkomst. Dit geldt echter niet als het reeds geleverde/leverbare deel geen zelfstandige waarde heeft.

5. De Partij die meent in overmacht te (komen) verkeren, dient de andere partij daarvan onverwijld schriftelijk op de hoogte te stellen.

 

Artikel 20 Rechtskeuze en Bevoegdheid

 Op deze algemene voorwaarden alsmede op de overeenkomst(en) waarop deze algemene voorwaarden van toepassing is/zijn verklaard, is uitsluitend Nederlands rechts van toepassing. Het Weens Koopverdrag is uitdrukkelijk uitgesloten. Alle geschillen tussen partijen worden beslecht door de Rechtbank te Rotterdam of naar keuze van Gebruiker door de Rechtbank in de plaats van vestiging van Afnemer, tenzij de beslechting van

Het geschil tot de bevoegdheid van de Kantonrechter behoort.

 

 

Artikel 21 Wijziging van de voorwaarden

 Gebruiker is bevoegd tot het eenzijdig wijzigen dan wel herroepen van onderhavige algemene voorwaarden, mits zij Afnemer hiervan één maand van te voren schriftelijk op de hoogte stelt, vanaf welk moment deze nieuwe voorwaarden op alle rechtsverhoudingen van kracht zijn welke vanaf dat moment tussen partijen ontstaan.

 

 

Deventer 01-01-2024

 

Alle eerdere versies komen hiermee te vervallen

 

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Zwolle

Tielstraat 14, 7418 CS Deventer                                                                              

Tel: 0570 244 154                                                                                                    

KvK: 82166253

BTW: NL862342557B01

IBAN: NL88RABO0337185506

BIC: RABONL2U

e-mail: info@kolktotaal.nl   

Website: www.kolktotaal.nl